INGREDIENSER
- 2kg blåskjell
- 5 fedd hvitløk
- 4 sjalottløk
- 1 chilli (kan sløyfes)
- 2dl tørr hvitvin (a la mer)
- fersk persille
- kokosmelk/fløte
- fransk baguette
FREMGANGSMÅTE
Vask og rens blåskjellene godt i rennende, kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg eller er skadet. Hakk løk, hvitløk og chilli, fres sammen med olivenolje. Tilsett hvitvin og blåskjellene, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg (ca. 4 min). Bruk max varme når du damper blåskjellene. Rist på kjelen underveis slik at skjellene får byttet plass. Hell over en god desj med kokosmelk/fløte og dryss over persille. Vend skjellene med en stor skje slik at de nederste kommer øverst. Serveres med fersk fransk baguette.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar